Jelen helyzetben a Kréta használata nélkülözhetetlen. A rendszer messze nem tökéletes, de most csak ezt tudjuk alapvetően használni. A Krétában minden benne van, amire szükségünk lehet. Az alábbiakban a program néhány hibájának javítására szeretnék leírni megoldásokat.

 

1. Nem indul el a Kréta telefonos alkalmazás

Próbálkozhatunk újratelepítéssel, de nem igazán szokott segíteni. Legtöbbször elég a gyorsítótárban felgyülemlett adatszemetet törölni. Sajnos ez azzal jár, hogy a felhasználói név + jelszó páros is törlődik. Ezt elég még egyszer újra megadni . Mivel az adatok távoli szerveren tárolódnak, nem kell félni, nem vesznek el a jegyek, üzenetek.
Az művelet leírása:

1.     1. Nyissa meg a telefon Beállítások alkalmazását.

2.     2. Koppintson az Alkalmazások és értesítések elemre.

3.     3. Koppintson az alkalmazásra. Ha nem látja, akkor előbb koppintson a Minden alkalmazás megjelenítése vagy az Alkalmazásinformáció lehetőségre.

4.     3. Koppintson a Tárhely és gyorsítótár  Gyorsítótár törlése lehetőségre.

A telefon illetve az android rendszer lehet eltérő, de nagyjából mindenütt így néz ki az eljárás.

2. Nem jó a jelszó, nem enged belépni

Sajnos a mobil applikáció nem igazán használható. Érdemes mobilon is valamelyik böngészőprogramot (pl. Chrome, Firefox stb.) használni. A farmossuli.hu oldalon a Kréta képre kattintva lehet belépni.
Ha valami nem jelenik meg megfelelően a mobilon, a három pöttyre kattinva az asztali webhely lehetőséget kell választani. Ilyenkor sajnos újra be kell lépni és eléggé sokat kell nagyítgatni sé forgatni a telefont.
A jelszó mentésével legközelebb gyorsabb lesz a belépés.
Úgy tűnik, jelenleg az applikáció nem jeleníti meg a feladott házi feladatokat sem.
Remélem hamarosan javítják az alkalmazás hibáit!
Ha van a közelben számítógép vagy tablet, érdemes kipróbálni, hogy azzal működik-e. Ha igen, akkor szintén a gyorsítótár törlése a megoldás.
A jelszó megadás is sokszor probléma. A születési dátumot kétféle módon kérheti.
Vagy így:20110423
Vagy így:2011-04-23
Ha egyik próbálkozás sem sikerül,  Ignéczi Tamást kell keresni az iskolában és ő megoldja.