Kedves Diákok!Iskolánk számára elérhetővé vált az Office365 rendszer.

Ez azt jelenti, hogy minden diák kap egy Office irodai csomagot, amit nem is fontos telepítenie, működik egy böngészőprogrammal. Csak a felhasználói nevet és a jelszót kell hozzá ismernie. Továbbá  mindenki kap 1 terrabájt tárhelyet a OneDriveban és egy e-mail címet.

Igaziból a Microsoft Teams miatt lett beállítva a rendszer. Ezzel a programmal lehet online órát, videókonferenciát tartani.Ha mégis lenne újra karantén, ez is egy lehetséges digitális oktatási keret lehet.

Leírom az első lépéseket a használatához.1. Először is kell egy böngészőprogram.

Chrome, Firefox, Edge vagy bármi más használható.

Indításként elég beírni a Google-ba a vagy az Office 365 kifejezést. Meg kell keresni a találatok között a Office 365 belépés kifejezést.2. A Bejelentkezés gombot választva kéri a felhasználói nevet.

Ez mindenkinél a saját neve ékezetek nélkül, pontokkal elválasztva (nem fontos nagy betűvel írni) + @farmossuli.hu

pl. Kiss István Zoltán:kiss.istvan.zoltan@farmossuli.hu3. Utána kéri a jelszót.Az első belépés jelszava:Matolcsy + mindenkinek az oktatási azonosító számának utolsó 4 számjegye.

pl. 77949911103 szám esetén:Matolcsy1103

Ez csak az első belépésre vonatkozik. Mindjárt új jelszót kell majd adni, ami legalább 8 karakter és számok is vannak benne. Kétszer kell beírni és jól megjegyezni.4. Belépés az Office365 rendszerbe.Érdemes könyvjelzőt tenni ide. Le lehet tölteni a programot is, ezt felajánlja a rendszer, de telepítés nélkül is lehet használni. Működik okostelefonnal is, van hozzá Teams alkalmazás. Csak a felhasználói név és jelszó kell hozzá.Ha szeretné valaki kipróbálni és megismerni a rendszert, sok sikert hozzá!Tisztelettel: Ignéczi Tamás